“Belgian Breeders Bonus”, een succesverhaal!

De “Belgian Breeders Bonus” groeit uit tot een waar succesverhaal waarbij Belgisch gefokte paarden de successen aan elkaar blijven rijgen.

Op de CHIO Aken werden maar liefst 9 van de 32 paarden die aan de  landenprijs deelnamen in België gefokt. Nog straffer werd het in de barrage van de Grote Prijs: 4 van de 5 paarden die zich wisten te kwalificeren zijn eveneens Belgisch gefokt. Ook onze ruiters deden het fantastisch: het Belgisch landenteam eindigde tweede. Daarnaast werd Nicolas Philippaerts met “Katanga van het Dingeshof” knap derde in de Grote Prijs.

De resultaten van de CHIO in Aken zorgen voor enige verschuivingen in de Hippomundo-ranking voor de “Belgian Breeders Bonus”:

  • Wim Impens blijft met “King Edward” (BWP) op de eerste plaats staan;
  • Jaak Vermeulen stijgt dankzij de fantastische prestaties van “Katanga van het Dingeshof” (BWP) naar de tweede plaats;
  • Bernard Mols stijgt eveneens door schitterende resultaten van “Hello Jefferson” (BWP) naar de derde plaats;
  • Dominator 2000 Z” (Zangersheide) was ook een blikvanger in Aken waardoor de fokker Stud 2000 BVBA / Corthouts & Foriers naar de vierde plaats stijgt;
  • Jonas Bellemans staat met” Scuderia 1918 Tobago Z” (Zangersheide) nu op de vijfde plaats.
 

Een dikke en gemeende proficiat voor de fokkers en de ruiters die zorgden voor deze topprestaties!

 

Media-aandacht blijft achterwege

Hoewel het gras van Aken even heilig voor de paardensport is als dat van Wimbledon voor tennis, blijft helaas de media-aandacht voor de schitterende resultaten van onze paarden en ruiters achterwege. Met een gezamenlijke communicatie van alle initiatiefnemers van de “Belgian Breeders Bonus” willen we daar iets aan doen.

Achter de topprestaties van onze ruiters en paarden schuilen immers schitterende verhalen: paarden die van klein veulen, geboren bij kleine fokkers, uitgroeien tot wereldsterren; ruiters die van kleine landelijke tornooien opklimmen tot het wereldtornooi van Aken. Om het met de woorden van Yves Lampaert uit te drukken: “Just a farmers son from Belgium”. Ongeveer 90 % van deze toppaarden wordt geboren bij fokkers met maximaal drie veulens per jaar. De verhalen achter onze “kleine” topfokkers en hun paarden volgen nog …

Let alvast op de bewondering van het Akens publiek voor de schitterende “Katanga van het Dingeshof” en de symbiose van ruiter Nicols Philippaerts met zijn paard!

Gezamenlijke communicatie van: de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie, de stamboeken BWP en Zangersheide, Paardensport Vlaanderen, de Ligue Equestre de Wallonie et Bruxelles, de Belgische Confederatie van het Paard, de Confédération de Wallonie et Bruxelles du Cheval, Hippomundo en PaardenPunt Vlaanderen.