Familie Bruggeman bovenaan in ranking ‘Belgian Breeders Bonus’

Passie, vakkennis en vooral hard werken moeten beloond worden. Dat is de gedachte achter de ontwikkeling van ‘The Belgian Breeders Bonus’. De Belgische paardensector heeft de handen in elkaar geslagen om de meest succesvolle Begische fokkers te belonen met een financiële bonus. Een totaalbedrag van 95.000 euro wordt verdeeld onder de fokkers van de 35 beste Belgisch gefokte paarden in de Hippomundo Horse ranking. Het jaar 2022 is voorbij. We weten dus wie de fokkers zijn die van deze premie zullen profiteren?

Het hoogst verdienende paard, niet alleen Belgisch gefokt, maar wereldwijd is Killer Queen VDM. Onder het zadel van Daniel Deusser maakte de BWP-merrie furore in de sport en verzamelde een totale winsom van meer dan 1 miljoen euro. Ze werd gefokt door de Familie Bruggeman van VDM Jumping Horses. Zij krijgen de bonus van 15.000 euro als een heel mooi nieuwjaarscadeau. 

Killer Queen VDM heeft een zeer succesvol jaar achter de rug in de sport. Afgelopen september sprong de dochter van Eldorado van de Zeshoek TN naar de overwinning in de CSIO5* Rolex Grand Prix in Spruce Meadows, nadat ze eerder in de zomer als vierde was geëindigd in de CSIO5* Rolex Grand Prix van Aken. 

N. Beaufort, fokker van de McLain Ward’s HH Azur, ontvangt een bonus van 10.000 euro. “Annie”, zoals ze op het erf bekend staat, en McLain hebben samen een mooie carrière van meerdere jaren achter de rug, maar ze zijn nog lang niet klaar. Nog maar een paar weken geleden won het duo de Rolex Grand Prix van Genève op indrukwekkende wijze.

De fokker van een ander paard van Daniel Deusser, Scuderia 1918 Tobago Z, krijgt aan het eind van dit jaar een bonus van 7.500 euro. Jonas Bellemans fokte de hengst van Tangelo van de Zuuthoeve in 2008. Deusser en Tobago Z waren ongelooflijk succesvol in 2022, met een Rolex Grand Prix-zege in ‘s Hertogenbosch in het begin van het seizoen, gevolgd door een overwinning in de LGCT Super Grand Prix in Praag vorige maand.

Wim Impens, fokker van Henrik von Eckermann’s superster King Edward neemt een Belgische fokkersbonus van €5.000 in ontvangst, terwijl Patrick Thienpont, fokker Edouard Schmitz’ Gamin van ‘t Naastveldhof €2.500 opstrijkt.

In totaal komen 25 fokkers in aanmerking voor een bonus van €2.000 en nog eens 5 fokkers ontvangen €1.000.

Meer info over de Belgian Breeders Bonus? Klik hier!