Stamboeken

Zangersheide

Zangersheide is het resultaat van de initiatieven van Léon Melchior die van het fokken van springpaarden zijn hippisch levenswerk maakte. Onder zijn leiding groeide onze stoeterij uit tot een kennis- en praktijkcentrum dat een trendsetter is in de moderne springpaardenfokkerij.

BWP

Belgian Warmblood – BWP is een vereniging van, voor en door de fokker. We zijn een stamboek dat al jaren aan de top van de wereld staat wat betreft onze springpaarden. De dressuurfokkerij groeit gestaag en ook de eventingliefhebbers vinden hun plaats bij ons. Naast de paarden zijn wij ook het overkoepelende stamboek voor de Belgische rijpony, Connemarapony België, Belgisch Tuigpaard en Dartmoor pony België.

SBS

L’ASBL Studbook SBS assure la gestion du livre généalogique et la promotion du cheval de sport belge. L’enregistrement des produits et le relevé du signalement sous la mère constituent l’activité de base. L’objectif est d’attribuer dans les meilleurs délais un passeport officiel à chaque cheval nouvellement inscrit.